Dagprogramma donderdag 20 juli

Kinderen die nog niet in groep 3 zitten  
Tijd:    9:30 tot 11:00
Meenemen: - Je knuffel of pop voor bij de poppendokter.
   
Alle andere deelnemers  
Tijd:    13:00 tot 20:00
Kleding: - Wat je zelf het prettigst vindt zitten.
Extra meenemen: - Een volle toiletrol.
- Setje droge kleding.

 

Bonjour, Good morning, Guten Tag, Ciao, Salut, Hola!

Dit is alweer de laatste dag van kindervakantieweek 2017. Het wordt een dag vol spellen, knutselen, lekker eten en drinken, optocht en kampvuur. En natuurlijk worden de winnaars van kindervakantieweek 2017 aan het einde van de dag bekend gemaakt. Hiervoor tellen de punten uit alle spellen en sporten mee, maar ook creativiteit, behulpzaamheid, gezelligheid en samenwerking wordt in het deskundige oordeel van de jury meegenomen. Het wordt weer een superleuke dag!

Om 9.30 uur is de opening voor alle kinderen uit Overloon die nog in groep 1 of 2 zitten of die nog niet naar school toe gaan. Op het gildeterrein zijn voor deze kinderen een aantal activiteiten uitgezet zodat zij ook kunnen beleven wat er in deze week gebeurt. Neem ook je (zieke) knuffel of pop mee voor een bezoekje aan de poppendokter. Ben om 9.30 uur aanwezig zodat je niets hoeft te missen! De sluiting is om 11.00 uur.

Om 13.00 uur starten alle knappe reislustige wereldreizigers uit groep 3 t/m 8 (zorg dat je thuis al geluncht hebt!). Groep 3, 4, 5 en 6 starten rond 13.15 uur met Crazy 18 op het gildeterrein. Hiervoor moet iedereen een volle toiletrol meenemen. Groep 7 en 8 gaan direct na de opening het dorp in om Crazy 88 te spelen. Ook zij nemen een volle toiletrol mee. Wie lukt het om de meeste opdrachten tot een goed einde te brengen?

Vanaf 15.15 uur zijn er voor alle groepen activiteiten op het gildeterrein. We verklappen nog niet teveel, maar heb jij wel eens bananen uit bomen gehaald in Afrika of een toren gebouwd zo scheef als die in Pisa in Italië? Kun jij goed mikken of ben je misschien heel snel? Soms speel je spellen mét elkaar en soms tégen elkaar. Laat zien wat je kan en probeer de andere teams te verslaan!

Als wereldreiziger krijg je na alle inspanningen vast en zeker honger. Rond de klok van 17.00 uur is er eten van de barbecue om de honger te stillen. Papa’s, mama’s, broertjes en zusjes mogen (tegen een kleine vergoeding) ook een hapje komen eten, dat is gezellig!

Om 18.30 uur start onze optocht door het dorp op weg naar….. In de middag heb je je al helemaal uit kunnen dossen om er met de optocht geweldig uit te zien. Dit wordt een feestelijke ronde door het dorp met hopelijk veel toeschouwers in de straten.

De route van de optocht is:
 Stevensbeekseweg
 Engelseweg
 14 Oktoberplein
 Venrayseweg
 Museumlaan
 Generaal Hasbroucklaan
 Generaal Whistlerlaan
 Kerkpad
 Derpshei
 Stevensbeekseweg
route

Hoe mooi de hutten ook zijn, ze kunnen helaas niet blijven staan op het terrein. We zorgen daarom voor een mooi kampvuur na de optocht. Om 20.00 uur is de afsluiting van een knotsgekke, oergezellige kindervakantieweek!